Hihetetlen, de egy kicsit kevésbé lesz balkáni hely Ferihegy

2017.02.08. 17:10

Tíz új check-in pult épül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának indulási szintjén, most az építkezés előtti bontás kezdődött meg. A Budapest Airport közleménye szerint ebből egyelőre az építkezési területet lezáró gipszkarton falak, meg a por fog csak látszódni.

Tavaly a 2A-n hét új check-in pult épült, a közlemény szerint ezzel és a mostani tízzel együtt a nyári menetrendben olajozottabban haladhat majd az utasfelvétel, ami a jól ismert kilométeres, tömött sorok udvarias megfogalmazása. A tíz új check-in pulthoz tartozó várakozási szektort korábbi irodák és pihenő helyiségek elbontásával hozzák létre, ezeket pedig máshová költöztetik. Az új elrendezésnek köszönhetően az induló utasforgalmi rész további 420 négyzetméterrel bővül.

Az építkezéssel egyidőben megváltozik a nem-Schengeni forgalmat kiszolgáló 2B Terminál tranzitzónája is. Itt kibővül az útlevél ellenőrző fülkék mögött található duty free üzlet (átsétálós, azaz walk-through rendszerűre építik), emiatt az utasok számára az átalakítás idején célszerű a központi duty free-ben vásárolni még az útlevél ellenőrzés előtt. Megújulnak a szuvenír- és újságosstandok, átépül az itt található étterem és a pénzváltó is.

Az átalakítások a tervek szerint még a nyári utasforgalmi csúcs előtt befejeződnek.