Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdokkal húzhatta le ügyfeleit az óbudai pénzügyi cég

D ABA20100521012
2017.02.08. 08:10 Módosítva: 2017-02-08 17:55:04

Frissítés: Piacfelügyeleti vizsgálat indult

Megkeresésünkre az MNB közölte, egy közelmúltbéli ügyfélbejelentés nyomán piacfelügyeleti vizsgálatot folytat az FX Loop Investment Kft.-vel szemben. Azt írják, hogy a jegybank már piacfelügyeleti vizsgálata kezdetekor haladéktalanul figyelmeztetést jelentetett meg internetes honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában arról, hogy a társaság az MNB által nem felügyelt intézmény, azaz nem rendelkezik pénzügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedéllyel. A vizsgálat gyanúja szerint a társaság jogosulatlan szolgáltatást végezhetett, konkrétan kölcsönt fogadott el ügyfelektől. Tévesek tehát azok a korábbi hírek, amelyek valamiféle tiltott befektetési szolgáltatással hozták összefüggésbe a társaság tevékenységét;

A jogosulatlan, engedély nélküli tevékenységek kockázataira – többek között arra, hogy azokat az MNB nem felügyeli, illetve, hogy azokra nem terjednek ki a betét- és befektetővédelmi garanciarendszerek sem – a jegybank korábban számos alkalommal felhívta a figyelmet. Az MNB most ismételten hangsúlyozza a fogyasztók számára, hogy egy-egy szolgáltatás, termék igénybe vétele előtt mindig előzetesen ellenőrizzék, hogy az adott szolgáltató rendelkezik-e pénzügyi tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel vagy regisztrációval, és így szerepel-e a jegybank Piaci szereplőket felsoroló nyilvántartásában. Az MNB ügyfélszolgálata, a megyeszékhelyeken működő Pénzügyi Tanácsadó Irodái, illetve internetes honlapja igény esetén minden szükséges tájékoztatást megadnak ennek kapcsán a szerződésük megkötése előtt érdeklődőknek.

Egy budapesti pénzügyi cég hónapok óta nem fizeti ki az ügyfeleit, hiába kérik vissza a pénzüket - írja a Blikk. A lap információi szerint egy óbudai vállalkozásról van szó, az Index úgy értesült, a cég neve FX Loop Investment Kft., ami honlapja alapján látszólag brókertanfolyamokkal húzza be az embereket, és szerepel is az MNB figyelmeztetési listáján. Ügyfelei mintegy kétszázan lehetnek, a betétként összegyűjtött pénz pedig milliárdos nagyságrendű. 

A panaszosok közül már van, aki egy éve nem kapja vissza a pénzét, ezért piramisjátékot gyanítva közösen feljelentést tettek a III. kerületi rendőrségen. Ott azonban azt javasolták nekik, indítsanak polgári peres eljárást, mivel nem találtak bűncselekményre utaló jelet. 

A cég a jelek szerint továbbra is működik, a honlapján brókertanfolyamokat hirdet, a károsultakkal kapcsolatot tartó cégalapítót azonban nem tudták elérni az újságírók telefonon.

Borítókép: Óbuda látképe (MTI / Manek Attila)