Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miért ilyen iszonyú drága a friss zöldség?

2017.02.09. 20:46

Leginkább az extrém hideg miatt drágult meg ennyire a friss zöldség ára, emiatt van, hogy néhány keresett zöldségféle háromszor olyan drága, mint tavaly ilyenkor – számolt be a drágulásról az RTL Klub híradója. 

A jégsaláta 190 százalékkal, a padlizsán 189 százalékkal, a fürtös paradicsom pedig 103 százalékkal kerül többe, de a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta és a kaliforniai paprika ára is sokat emelkedett az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint.

Az ok, hogy a termés nagy része elfagyott Dél-Európában, és feleannyi zöldség érkezik Magyarországra, mint ilyenkor szokott.  Ez azért gond, mert a friss zöldségek jelenleg nagyjából 90-95 százalékban importból származnak. Egy darabig nem is várható, hogy normalizálódik a helyzet,

a becslések szerint húsvétig maradnak a mostani árak és a mostani kínálat. 
B  OB20160114048
Fotó: Oláh Tibor

Pedig a friss zöldségek nagyon kelendők: a GfK Piackutató adatai szerint a magyar családok átlagosan négynaponta vásárolnak belőlük télen.