Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiderült, ki áll a 220 millióval megdobott identitáserősítő szervezet mögött

2017.02.11. 12:49 Módosítva: 2017-02-11 12:49:57

A Parameter.sk megtudta, ki áll a mostanáig rejtélybe burkolózó, Libertate nevű felvidéki szervezet mögött, amely 220 millió forintot nyert a Miniszterelnökségtől. Az egyszemélyes szervezet alapítója Németh Róbert, egy csallóközcsütörtöki alpolgármester, aki a Magyar Közösség Pártja színeiben tölti be pozícióját.

Az összegből "a felvidéki magyar romák identitástudatának megerősítését, a helyi termékek piaci pozíciójának megerősítését és a fiatal magyar családok közösségi önszerveződésének előmozdítását" kell megvalósítania a Libertaténak a nyertes pályázat szerint. Mikor az újságírók arról faggatták Némethet, miért nem állt korábban a nyilvánosság elé, azt felelte: "Lehet, hogy nem is kellett volna ebbe belenyúlnom, mert csak fölösleges gondokat kell megoldanom."

Hozzátette, a későbbiekben fognak kommunikálni, "a polgári társulásnak vannak folyamatban lévő dolgai, csak meg kell várni hogy legyen eredménye, amire azt mondhatjuk, hogy ez már valami, aztán majd megítélik, hogy jó-e vagy sem". A pénzből állítólag az egyébként nyomdát is üzemeltető politikus szeretne létrehozni egy kéthavonta megjelenő újságot, ami a magyarságról szólna. 

Nem ez az első eset, hogy kiugróan nagy összeggel támogat szlovákiai magyar civil szervezetet a Miniszterelnökség, a Parameter azt írja, a tavalyi választási évben 198 millió forintot kapott a Főnix Polgári Társulás szintén Lázár János minisztériumától.