Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angliának meg kell szívnia a brexitet az osztrák kancellár szerint

2017.02.13. 16:22 Módosítva: 2017-02-13 16:23:16

"Az Európai Uniónak el kell érnie, hogy az Egyesült Királyság rosszabb helyzetbe kerüljön a kilépéssel, mint előtte volt, különben a folyamat kapitulációként is értelmezhető" - idézte az osztrák kancellárt a Bloomberg

"Egy klub tagjainak jobb helyzetben kell lenniük mint annak, aki nem tagja a klubnak. Brit barátainknak meg kell érteniük, hogy semmi jó nem sülhet ki a megbeszélésekből" - nyilatkozta Christian Kern hétfőn Brüsszelben. 

A brit miniszterelnök a jövő hónapban léptetheti érvénybe a bexitet elindító 50-es cikkelyt, amellyel kezdetét veszi a kétéves kilépési folyamat. 

A kiszorítósdi azonban már megkezdődött a háttérben. Az Európa Bizottság elnöke szerint Anglia a háttérben már egyezkedik néhány iparág képviselőivel, például az EU-ban működő acélipari, vegyipari és telekommunikációs cégekkel, hogy megakadályozza az EU egységes fellépését a brexit tárgyalásokon. 

"Közös érdekünk, hogy ne legyenek különmegállapodások" - mondta Jean-Calude Juncker.