Szilvia
5 °C
16 °C

Uniós élmezőnybe vár minket az EU

2017.02.13. 17:35

Kijött az Európai Bizottság téli gazdasági előjelzése, ami sokkal optimistább képet fest arról, hogy mi várható az unió gazdaságában, mint az előző előrejelzés. Az eurózónában 2017-re 1,6; 2018-ban pedig 1,8 százalékos növekedést vár a bizottság, az egész EU-ban pedig 1,8 százalékos átlagos növekedésre számítanak mindkét évben.

Az ábrán a 2016-os növekedés látszik az egyes tagállamokban, és a 2017-es, illetve a 2018-as becsült növekedés. Ebből nagyjából az derül ki, hogy idén és jövőre is az élmezőnybe várja Magyarországot az Európai Bizottság növekedés tekintetében, bár 2018-ban azért nem lesz akkora szórás a teljesítményben az előrejelzés alapján.

Nemcsak az Európai Bizottság, a magyar elemzők is jó évet jósolnak az országnak, bár arra is figyelmeztettek, hogy ez javarészt várhatóan egyszeri tételekből fog adódni, tartósan viszont nem fog 2-2,5 százalék fölé menni a növekedés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?