Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Közbeszerzések Tanácsában senki sem kap fizetést

2017.02.14. 18:11

A közbeszerzési törvény idén januárban hatályba lépett módosítása szerint a Közbeszerzések Tanácsa tagjai tiszteletdíjra jogosultak, a tanács többségének egyetértése mellett a Közbeszerzési Hatóság elnöke ugyanakkor nulla forint tiszteletdíjat határozott meg 2017-re, írja az MTI.

Emellett Közbeszerzési Hatóság keretében működő KT kiadott két útmutatót is, az egyik a közbeszerzési törvény szerinti kizáró ok megfelelő alkalmazásához kíván segítséget nyújtani a jogalkalmazóknak. A kizáró okot az ajánlatkérők kötelesek alkalmazni.

A másik útmutató a 300 millió forint alatti építési beruházások szabályozásához kapcsolódik. A január 1-jén hatályba lépett törvényi változás szerint a 25 és 300 millió forint közötti építési beruházások esetén legalább öt gazdasági szereplőt kell felhívni, szemben a korábbi szabályozással, ami szerint 15 és 100 millió forint között legalább négy ajánlattevőt kellett felhívni. Az útmutató célja, hogy az ajánlatkérő a hasonló tárgyú közbeszerzési eljárásaiban lehetőség szerint váltogassa a legalább öt gazdasági szereplőt.

A Közbeszerzések Tanácsa a legutóbbi törvénymódosítás hatására 19-ről 13 tagúra csökkent, és a korábbi évenkénti 6 helyett legalább évi 10 alkalommal ülésezik.