Árpád
-2 °C
4 °C

Csalók írnak értesítéseket a NAV nevében

2017.02.21. 13:16

Illetéktelenek küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg – írja közleményében az adóhatóság. A csalók elektronikus értesítéseket küldenek arról, hogy az ügyfeleknek túlfizetésük keletkezett. Ezután egy, a NAV honlapjára hasonlító weboldalra irányítják át az ügyfelet azzal, hogy azt kitöltve (és megadva a bankszámla- és bankkártyaadataikat) visszaigényelhetik a pénzüket.

A NAV közleményében azt írja,  ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot a hatóság. A NAV kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Kérjük, hogy ha ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán, és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?