Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Engedély nélkül is árultak letelepedési kötvényeket

2017.02.21. 10:45

Két évvel azután is vásárolt a magyar államtól és árult letelepedési államkötvényeket az egyik offshore hátterű közvetítő cég, hogy a parlament gazdasági bizottsága visszavonta az erre vonatkozó engedélyét - írja a Magyar Nemzet. A lap Demeter Márta független parlamenti képviselő közérdekű adatigénylése alapján azt írja, hogy

a S&Z Program Ltd. 2016-ban két alkalommal is vásárolt államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központtól, miközben 2014 szeptembere óta már nincs engedélye. 
Untitled-1
Fotó: immigration-hungary.com

Ez a cég egyike volt annak a hét, főként külföldi tulajdonú és offshore-központokba bejegyzett cégnek, amely 2013-ban engedélyt kapott a parlament - akkor még Rogán Antal vezette - gazdasági bizottságától arra, hogy óriási haszonnal letelepedési kötvényeket árusíthasson. A lichtensteini bejegyzésű cég főleg a közel-keleti térségben terjesztette a kötvényeket, hivatalosan 2014 őszéig. Hogy ezek után hogyan adhatott el a cégnek kötvényeket az ÁKK, az egy nagy kérdés, ez ugyanis engedély nélkül teljesen illegális. Az ÁKK eddig nem adott magyarázatot az esetekre.