Gerendai Károly meg is vette Lupa-tavat

2017.02.24. 09:09

Ahogy arról nyáron beszámoltunk, a Sziget Fesztivál alapítója (és a közelmúltig többségi tulajdonosa), Gerendai Károly következő nagy projektje az lesz, hogy nagyjából egymilliárd forintból luxusstrandot épít Budapest környékének egyik legnépszerűbb illegális fürdőhelyén, a budakalászi Lupa-tó partján. Akkor azt írtuk, a projekthez Gerendaiék 20 évre kibérelték a tó partját, a Magyar Nemzet viszont azt írja, hogy

Gerendai meg is vette a Lupa-tó harmadát.

A lap szerint Gerendai 118 millió forintért szerezte meg a tavat. Ez helyi ellenzéki képviselők szerint elég alacsony ár, de ennyiért hirdette meg az önkormányzat február elején. Gerendai a lapnak azt mondta, hogy ezért a pénzért csak a vízfelületet szerezték meg, a tópart melletti parkolót az önkormányzattól fogják majd bérelni.

Az eladásról szóló előterjesztést zárt tárgyaláson fogadta el a helyi közgyűlés. Az üzletnek sokan nem nagyon örülnek, a helyi ellenzéki képviselők szerint túl olcsón adta el a tavat az önkormányzat, ráadásul nem eladni, hanem hasznosítani kellett volna a Lupát. 

Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere szerint viszont az önkormányzat nem tudott volna jól strandot üzemeltetni a tóparton, mert "ez egy szakma". Amúgy meg sokba került a szabadstrandként használt bányató az önkormányzatnak, csak a szemét elszállítása 4-5 millió forint volt évente. 

A CivilKalász nevű helyi szervezet is tiltakozik az eladás ellen, ők a Szigethez hasonló zajszinttől féltik a környéket.  • Hírek
  • Megtakarítás