Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerendai Károly meg is vette Lupa-tavat

2017.02.24. 09:09

Ahogy arról nyáron beszámoltunk, a Sziget Fesztivál alapítója (és a közelmúltig többségi tulajdonosa), Gerendai Károly következő nagy projektje az lesz, hogy nagyjából egymilliárd forintból luxusstrandot épít Budapest környékének egyik legnépszerűbb illegális fürdőhelyén, a budakalászi Lupa-tó partján. Akkor azt írtuk, a projekthez Gerendaiék 20 évre kibérelték a tó partját, a Magyar Nemzet viszont azt írja, hogy

Gerendai meg is vette a Lupa-tó harmadát.

A lap szerint Gerendai 118 millió forintért szerezte meg a tavat. Ez helyi ellenzéki képviselők szerint elég alacsony ár, de ennyiért hirdette meg az önkormányzat február elején. Gerendai a lapnak azt mondta, hogy ezért a pénzért csak a vízfelületet szerezték meg, a tópart melletti parkolót az önkormányzattól fogják majd bérelni.

Az eladásról szóló előterjesztést zárt tárgyaláson fogadta el a helyi közgyűlés. Az üzletnek sokan nem nagyon örülnek, a helyi ellenzéki képviselők szerint túl olcsón adta el a tavat az önkormányzat, ráadásul nem eladni, hanem hasznosítani kellett volna a Lupát. 

Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere szerint viszont az önkormányzat nem tudott volna jól strandot üzemeltetni a tóparton, mert "ez egy szakma". Amúgy meg sokba került a szabadstrandként használt bányató az önkormányzatnak, csak a szemét elszállítása 4-5 millió forint volt évente. 

A CivilKalász nevű helyi szervezet is tiltakozik az eladás ellen, ők a Szigethez hasonló zajszinttől féltik a környéket.