Judit
3 °C
7 °C

Nyilvános tender nélkül ír ki egy félmilliárdos közbeszerzést Pécs

2017.02.27. 15:52

A pécsi önkormányzat két részre bontotta a Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó beruházásokra vonatkozó közbeszerzéseket, így nyílt közbeszerzés helyett elég "közvetlen ajánlattételi felhívással indított közbeszerzést" lefolytatni, aminek az a lényege, hogy az önkormányzat kérhet fel öt céget ajánlattételre. A hatályos szabályok alapján 300 millió forint az a határ, ami felett kötelező nyílt közbeszerzés kiírása - írja a Napi.hu.

A projekt félmilliárdos uniós támogatást kap. A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében kezdődnek meg, és 2018 februárjáig a tévétorony ledes megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

A két közbeszerzés közül az egyik:

  • a tévétorony kilátószintjének fejlesztésére (csúszásmentes kilátószínt, korlátrendszer kiépítése, turisztikai eszközök, mint a látcsövek és információs táblák felszerelése), valamint a 196 méter magas tévétorony ledes megvilágításának kiépítésére szól.  A kiválasztott cégeknek február 21-én küldött az önkormányzat ajánlattételi felhívást, és március 10-én, tíz óráig tehetnek ajánlatot.
  • A másik pedig a tévétorony melletti egykori Misina étterem átalakításával, a látogatók fogadására alkalmas Misina Információs Központ kialakítására szól. A kiválasztott cégeknek február 24-én küldtek ajánlati felhívást, s az ajánlattételi határidő március 17-én, 10 órakor jár le.

A támogatási szerződéshez készült tervezett költségvetésben az áll, hogy a beruházáshoz kapcsolódó építési költségek (információs központ és tévétorony egyben) nettó 354,3 millió forintra rúghatnak, ami 95,7 millió forint áfa-fizetéssel bruttó 450 millió forint kiadást jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?