Nyilvános tender nélkül ír ki egy félmilliárdos közbeszerzést Pécs

2017.02.27. 15:52

A pécsi önkormányzat két részre bontotta a Misina-tetőn található tévétorony és környékének fejlesztését célzó beruházásokra vonatkozó közbeszerzéseket, így nyílt közbeszerzés helyett elég "közvetlen ajánlattételi felhívással indított közbeszerzést" lefolytatni, aminek az a lényege, hogy az önkormányzat kérhet fel öt céget ajánlattételre. A hatályos szabályok alapján 300 millió forint az a határ, ami felett kötelező nyílt közbeszerzés kiírása - írja a Napi.hu.

A projekt félmilliárdos uniós támogatást kap. A munkálatok a város tervei szerint 2017 első felében kezdődnek meg, és 2018 februárjáig a tévétorony ledes megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.

A két közbeszerzés közül az egyik:

  • a tévétorony kilátószintjének fejlesztésére (csúszásmentes kilátószínt, korlátrendszer kiépítése, turisztikai eszközök, mint a látcsövek és információs táblák felszerelése), valamint a 196 méter magas tévétorony ledes megvilágításának kiépítésére szól.  A kiválasztott cégeknek február 21-én küldött az önkormányzat ajánlattételi felhívást, és március 10-én, tíz óráig tehetnek ajánlatot.
  • A másik pedig a tévétorony melletti egykori Misina étterem átalakításával, a látogatók fogadására alkalmas Misina Információs Központ kialakítására szól. A kiválasztott cégeknek február 24-én küldtek ajánlati felhívást, s az ajánlattételi határidő március 17-én, 10 órakor jár le.

A támogatási szerződéshez készült tervezett költségvetésben az áll, hogy a beruházáshoz kapcsolódó építési költségek (információs központ és tévétorony egyben) nettó 354,3 millió forintra rúghatnak, ami 95,7 millió forint áfa-fizetéssel bruttó 450 millió forint kiadást jelent.