Judit
3 °C
7 °C

Mészáros Lőrinc okosabb, mint Zuckerberg

2017.02.28. 16:50 Módosítva: 2017-02-28 16:56:56

Mészáros Lőrinc kétségtelenül olyan ember, akire mindannyian büszkék lehetünk. Nem elég, hogy ő a második legkevesebbet alvó emlős az univerzumban, de ahogy azt nemrég kiszámoltuk, tíz év alatt sikeresen ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit. Ez utóbbi ütött szöget a Hvg.hu újságíróinak fejébe, de Felcsútig kellett menniük ahhoz, hogy feltehessék kérdéseiket a magyar gazdasági csodának.

Mészárost a település rendkívüli közgyűlése előtt sikerült megkérdezni mesébe illő vagyonosodásáról. Hamar kiderült, hogy a felcsúti polgármester szerint ez egyáltalán nem különleges. Mikor arról kérdezték, hogy sikerült ilyen mértékben megnövelni cégének árbevételét, miközben ezalatt a Facebook mindössze hatszázszoros növekedést produkált, Mészáros annyit mondott:

Hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?

DBELO20100405020
Fotó: Beliczay László / MTI

Így azért tényleg egészen más megvilágításba helyeződik minden. A felcsúti polgármester egyébként úgy kezdte az egész beszélgetést, hogy nincs kedve interjút adni, majd 20 percet beszélgetett az újságírókkal. 

2014-ben Mészáros azt mondta : "Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye,...". Kedden ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, Orbán semmilyen szerepet nem játszott a meggazdagodásában, korábban is gazdag volt már. Az idézett mondatban csupán azért emlegette a kormányfőt, mert nélküle az ország nem boldogulna.

A Mészáros és Mészáros növekedésével kapcsolatban így válaszolt a Hvg-nek:

Gondolom jól vállalkozunk, jól teljesítünk, mert ezt a munkát el kell végezni első osztályúan, és utána fizetik ki, tehát a munka nem úgy van, ha elnyeri a munkát az ember a pályázaton, akkor abból egyből vagyont szerez. Jól el kell végezni, jó minőségben. Eredménytartalma van a munkáknak, különben nem dolgoznának a vállalkozások.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?