Bernát, Felícia
EUR 384,06 Ft
USD 363,06 Ft
8 °C
30 °C

Drágábban kerülhetnek kalapács alá az ingatlanok a jövőben

2017.03.01. 08:18

Változtatna a kormány a végrehajtási szabályokon az árverésre bocsátott ingatlanok esetében, hogy azok magasabb áron kelhessenek el - értesült a Magyar Idők. 

A jelenlegi szabályok szerint az értékének hetven százalékáért is dobra verhetik az adósok ingatlanát, így könnyebben előfordulhat, hogy bár az érintett elveszíti a saját tulajdonú lakhatását, tartozásának egy része továbbra is a nyakán marad. Ezen a lap információ szerint úgy változtatna a kormány, hogy az eljárás első évében száz százalék alatt nem lehetne árverést kitűzni, és a másodikban is csupán kilencven százalékra lehetne leengedni az értéket. A módosítás 130 ezer érintett anyagi helyzetén lendíthetne. 

A kilakoltatási moratórium március 1-jével idén is lejár, tavaly körülbelül 3500 ügyben merült fel a kilakoltatás lehetősége, az esetek többségében önként távoztak a lakóingatlanból az érintettek. Kényszerű kiürítésre nagyjából az esetek harmadában, 1000-1200 alkalommal volt szükség, mondta a lapnak Schadl György, Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, aki idén kevesebb kilakoltátsra számít. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek