Több mint 30 százalékkal nőtt az Opimus árfolyama, amint Mészáros megjelent a cégben

2017.03.03. 17:01

Kicsit több mint fél nap szünet után péntek délután 4-től újra lehetett kereskedni az Opimus és a Konzum részvénytársaságok részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén, miután péntek délután bejelentették, hogy Mészáros Lőrinc kezében van az Opimus részvényeinek 16,9 százaléka, 14 százalékot pedig Konzum Management Kft vásárolt meg, amelynek áttételesen szintén Mészáros a tulajdonosa. A befektetők pedig érzik, hogy Mészáros kezében a cég sikerre van ítélve, mert 

az Opimus részvényárfolyama háromnegyed óra alatt 35 százalékkal emelkedett.

A Konzum Nyrt., a Konzum Management Kft tulajdonosa pont egy hete jelentette be, hogy abban a cégben közel 20 százalékos tulajdonos lett Mészáros Lőrinc. A BÉT befektetői már akkor is sokra értékelték, hogy a vállalkozó/polgármester, aki állítása szerint okosabb Mark Zuckerbergnél megjelent a cégben, akkor a Konzum árfolyama a bejelentés utáni kereskedési napon20 százalékkal emelkedett. 

A Konzum árfolyamára a mostani bejelentés is hatással volt, bár az Opimusba való bevásárlás hírére csak 2,59 százalékkal emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.