László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymillió Mercedest hívnak vissza egy hibás biztosíték miatt

2017.03.04. 13:07

A német Daimler bejelentette, hogy egymillió darab Mercedes-Benzt kell visszahívniuk világszerte. A bejelentés szerint egy olyan hiba kijavítása miatt van erre szükség, mely eddig 51 autó kigyulladását okozta. Újabb gyártású autókról van szó, és a tűzesetekben senki sem sérült meg.

Az egymillióból jó 300 ezer darabot az USA-ban kell visszahívni. A cég akkor kezdi majd el értesíteni a tulajdonosokat, ha rendelkezésre áll a javításhoz szükséges alkatrész. A gyártósort már módosították, így a most készülő autókban már nem lesz benne a hiba, illetve a még el nem adott, raktárakban vagy kereskedőknél lévő példányokat is javítják, mielőtt forgalomba kerülhetnének.

A hírek szerint valószínűleg egy rendellenesen működő biztosíték okozza a bajt, és a hiba miatt egy évnél fiatalabb, sőt, idén gyártott autókat is visszahívhat a forgalmazó. Az okként megjelölt 51 tűzeset mindegyike az USA-ban történt, viszont a Daimler azt nem részletezte, a fennmaradó 700 ezer autó hogy oszlik el világviszonylatban. Az USA amúgy a cég három legnagyobb érdekeltsége közül az egyik, a másik kettő Kína és természetesen Németország.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!