Eladja az MNB az Eiffel Palace-t

2017.03.09. 16:05

A Magyar Nemzeti Bank nyilvános pályázatot ír ki az Eiffel Palace értékesítésére - közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.

Azt írták, a nyílt pályázat lehetővé teszi, hogy valamennyi érdeklődő belföldi és nemzetközi befektető ajánlatot tegyen, illetve azok is kifejezhessék vételi szándékukat, akik 2014. óta új, komoly szereplőként jelentek meg a magyar ingatlanpiacon. A pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár, az MNB csak akkor dönt úgy, hogy az adásvételi szerződést megköti, ha így nyereséges lesz a befektetésük.

Korábban az Index írt arról, hogy Matolcsyék megvették a főváros egyik legdrágább irodaházát, az V. kerületben található márciusban átadott Eiffel Palace-t. A budapesti irodaházat nettó 45,3 millió euróért (mintegy 13,6 milliárd forint +áfa) összegért vásárolták.

A XIX. századi műemléképület egyes részeit és a modern megoldásokat ötvöző sarokház építését 2012-ben kezdte meg az Eiffel Palace Kft. és a jelentős vezetői átfedést mutató fejlesztő és kivitelező cégekkel együtt 2014 tavaszán fejezték be.

Egy korábban az Átlátszó birtokába került részletes költségvetés tanúsága szerint az offshore hátterű befektetőnek kevesebb, mint 31 millió euróba került az Eiffel Palace irodaház megvásárlása és felújítása.