Nem működtek a Posta csomagautomatái

2017.03.09. 15:50

Technikai okok miatt nem működnek a Magyar Posta csomagautomatái, ezért a legközelebbi központi postafiókban lehet átvenni az automatán keresztül átvenni tervezett csomagokat – írja a Portfolio.hu.

Már működik a rendszer

Nem sokkal fél öt előtt a Magyar Posta arról tájékoztatta az Indexet, hogy a hiba mér elhárult, a csomagautomaták ismét működnek. 

"Műszaki informatikai meghibásodás okozott fennakadást a csomagautomatákba történő küldeménykézbesítésben. A probléma országosan érintette a csomagautomata hálózatot. A probléma miatt a végül nem csomagautomatába kézbesített küldeményekről az érintett ügyfelek már kaptak értesítést. Ezen ügyfelek az üzentben jelzett helyen tudják átvenni a csomagokat. Az okozott kellemetlenségért ezúton is elnézést kérünk az ügyfelektől" - közölte a posta.

A Portfolio egy olvasóját sms-ben értesítette a Posta arról, hogy az olvasó csomagját kivették a Posta Csomagautomatából. Az olvasó az Árpád hídi csomagautomata helyett a Nyugati téri központi postafiókban veheti át a csomagját. Az ügyfélszolgálattól azt tudta meg, hogy erre technikai okokból volt szükség. Az ügyintéző elmondta, hogy rengeteg megkeresés érkezett a csomagautomaták ügyében, tehát tömeges jelenségről lehet szó. 

A csomagautomaták 2014 óta üzemelnek, webes rendeléseket lehet rajtuk keresztül bonyolítani. A rendelés során kiválaszthatjuk, hogy a csomagot melyik automatába szállítsák, és így nem kell a postáig elmenni a csomagunkért, elég az automatából átvenni.

Az ügyben megkerestük a Postát, ha megkaptuk a válaszokat, frissítjük a cikket.