Nem várja meg a brexitet, elkezd lelépni a Cityből a Goldman Sachs

2017.03.21. 19:03

Munkatársainak százait költözteti el Londonból a Goldman Sachs, mielőtt még a gyakorlatban is megvalósulna a Brexit, közölte a cég európai vezére. "Elkezdjük végrehajtani a válságtervet", mondta Richard Gnodde, az európai részleg CEO-ja a Reuters tudósítása szerint.

A Brexitet hivatalosan március 29-én indítja majd el Theresa May miniszterelnök. 

A top pénzügyi cégek már a tavaly júniusi referendum előtt figyelmeztettek, hogy állásokat kell majd elvinniük Londonból, ha valóban kiválik az EU-ból Nagy-Britannia, és elkezdenek erről szóló terveket kidolgozni.

A Goldman Sachsnak körülbelül hatezer munkatársa van Nagy-Britanniában. Gnodde azt mondta, a fő kérdés most, hogy a britek és az EU megállapodnak-e majd átmeneti intézkedésekben a Brexit végrehajtásának idejére. 

Azt nem árulta el, hogy mely városokba költöznek majd. A Reuters emlékeztet: a GS-nak Franciaországban és Németországban is van banki engedélye, irodája pedig számos európai városban. 

"A következő másfél évben ezeket az egységeket fogjuk feljavítani, új helyeket előkészíteni több irodánkban is", mondta, hozzátéve: bármi is lesz a forgatókönyv, London nagyon jelentős regionális és globális központ marad majd.