A világátlagnál többet mosolyognak a magyar eladók

2017.03.28. 17:56

Többet mosolyognak és köszönnek a magyar eladók, mint társaik Európában vagy a világon átlagosan – legalábbis erre az eredményre jutott a Better Busines Worldwide nevű szervezet. A furcsa felmérést 67 országban végezték el összesen 2,1 millió próbavásárlással, a magyar próbavásárlásokat a Clientfirst Consulting végezte.

Eszerint a magyar eladók az esetek 94 százalékában üdvözölték a vásárlókat, 84 százalékában pedig még mosolyogtak is, bár hogy honnan tekinthető egy arckifejezés mosolygásnak, arról nem szól a közlemény. A magyar eladók a Clientfirst szerint évről évre kedvesebbek, tavaly például még csak az esetek 91 százalékában köszöntek a vásárlónak.

Európa egészében ehhez képest csak a vásárlások 78 százalékában köszöntek, viszont néha üdvözlés helyett is mosolyt kapott a vásárló, mert az esetek 79 százalékában mosolygott rájuk az eladó. A világátlag mosolyban 79, üdvözlésben 81 százalékos.

A legkedvesebb eladók Írországban vannak, az ír eladók 97 százaléka mosolyog munka közben. A második helyen Litvánia, a harmadik helyen pedig Puerto Rico áll 95 és 94 százalékkal. Hong Kongban és Makaóban viszont ne számítsunk feltétlenül mosolygós eladókra, itt csak az eladók kicsit több mint fele, 57 és 54 százaléka vetett egy kósza mosolyt a kedves ügyfélre.

Köszönésben Venezuela, Equador és Mexikó tűnik verhetetlennek 100 százalékos eredménnyel, míg Moldovában és Indiában csak a próbavásárlók 62 százaléka kapott egy kósza how are you-t.