A betörők is várják már a hosszú hétvégét

2017.04.12. 16:39

Érdemes lesz vigyázni: a hosszú hétvégén megnőhet a betörések száma. Külön veszély, hogy sokan már a közösségi oldalakon is sokan közzéteszik, hogy nincsenek otthon. Gilyén Ágnes a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs főosztályvezetője aInforádiónak elmondta, a hosszú hétvégeken és a nyaralási szezonban megnövekszik a betöréses lopások száma.

Ilyenkor különösen érdemes figyelni az ingatlannal kapcsolatos védelmi intézkedésekre, illetve megelőző intézkedéseket tenni. Egy év alatt több mint 47 ezer lakásbetörés történt Magyarországon, és a leginkább érintett terület Budapest, valamint a közép-magyarországi régió.

Mielőtt elindulunk otthonról, érdemes megnézni, hogy minden ajtót és ablakot bezártunk-e, érdemes megkérni egy szomszédot vagy rokont, hogy időnként ellenőrizze az ingatlant, ürítse ki a postaládát, javasolta Gilyén. A veszélyforrások közé sorolta azt is, hogy nagyon sokan közzéteszik a közösségi oldalaikon, hogy elutaztak. Nem csak városi legenda, hogy ez gyakran figyelemfelhívás a betörőknek, a rendőrség tapasztalatai is megerősítik ezt.