Piroska
-1 °C
5 °C

Győzikét ötvenmilliós adócsalással gyanúsítják

2017.04.14. 09:05
Luxusautókat és arany ékszereket foglaltak le a házkutatás során: a gyanú szerint nem fizetett adót az üzletei után. Egyszer hasonlóért már felfüggesztett börtönre ítélték.

Ötvenmilliós költségvetési csalással gyanúsítja a Nemzeti Adó és Vámhivatal Gáspár Győzőt. A gyanú szerint Győzike nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket viszont nem fizette meg.

A pénzügyi nyomozók csütörtökön egyidőben több Nógrád megyei helyszínen tartottak házkutatást, melynek során a többi között luxusautókat és arany ékszereket foglaltak le – írja a Híradó.hu.

Gáspár Győző gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Esetleges őrizetbe vételéről a kihallgatás után döntenek. Az énekes mellett a testvére és három társuk ellen is büntetőeljárást indított a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Győzikét 2012-ben már felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság: feleségével akkor 27,5 millió forint személyi jövedelemadót nem fizettek be és titkoltak el a Győzike Show-ért 76,4 millió forintos jövedelmük után.