Közvetlen repülőjárat indulhat az USA-ba jövőre

2017.04.25. 16:09

A 2018-as nyári menetrend kezdetétől ismét létrejöhet a közvetlen összeköttetés Budapest és az USA között, legalábbis a Budapest Airport szándékai szerint - írja az Airportal. 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér repülőtér üzemeltetője összesen hét légitársasággal folytat tárgyalásokat a közvetlen transzatlanti járatok újranyitásáról - nyilatkozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője a FlightGloal nevű szaklapnak. 

2008-ig a Malév járatai, majd kisebb-nagyobb szünetekkel az American és a Delta is tartott fenn közvetlen járatokat, azonban a Malév 2012. februári csődjét és a balkáni irányból Budapesten átszálló forgalom teljes eltűnését követően megszűnt a közvetlen összeköttetés New Yorkkal.

Mostanáig hiába igyekezett a magyar kormány és a reptérüzemeltetők, nem jött létre új járat az útvonalon, amin a mostani tárgyalások változtathatnak. A Budapest Airport európai és amerikai légitársaságok mellett harmadik országbeli légitársaságokkal is tárgyal Budapestet New Yorkkal vagy Chicago-val összekötő közvetlen járatokról.

A Budapest Airport szakemberei a transzatlanti járatok megnyitása mellett további interkontinentális útvonalak megnyitásán is dolgoznak, Budapestről Bangkok, Peking és Sanghaj is elérhetővé válhat, ha sikerül megállapodniuk a megfelelő légitársaságokkal.