Milliós kiadványokon is vitáznak az Alexandránál

2017.05.09. 12:04

Tovább fokozódik az Alexandra könyves hálózat körüli zűrzavar, most igen drága olasz kiadványok körüli feljelentésről ír a Magyar Idők, ismeretlen cégekre hivatkozva. Ha érdekli az egész zavaros ügy, hogy hogyan lehetett lényegében kiszervezni Matyi Dezső alól a 2013 óta billegő Alexandrát, itt utánaolvashat alaposabban.

Most azzal tett épp feljelentést két meg nem nevezett cég, hogy ők rendeltek egy-egy exkluzív könyvet, pontosabban egy-egy 3,9 milliós képes kiadványt a Sixtus-kápolnáról, az olasz Scripta Maneant művészeti kiadó gondozásából. A limitált számú, 1999 darabban megjelenő kiadványból az Alexandra máig élő ajánlata szerint száz darab magyar nyelvű, az Alexandránál pedig ezeket árulják.

A kiadványokra a perelő cégek ki is fizettek cégenként 1,45 milliós előleget, de nem kapták meg a végső számlát, így a kiadványt se, az előleget pedig hiába kérték vissza állításuk szerint. Matyi Dezső a lapnak azt nyilatkozta, hogy ugyanazok a mostani feljelentők, akik egyébként épp tönkreteszik a céghálózatát, és ezzel is személyében akarják lejáratni. Emellett, ha az említett cégek hajlandóak kifizetni a teljes vételárat, akkor az Alexandra egy héten belül leszállítja nekik a kiadványaikat.