Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Vádat emelhetnek Kun-Mediátor Marcsika ellen

2017.05.10. 16:06

Vádemelést javasol a milliárdos csalással gyanúsított, Bróker Marcsiként elhíresült Dobrai Sándorné ügyében a rendőrség – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t. A nyomozó hatóság az ötvenhatezer oldalnyi nyomozati iratot elküldte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek, ezek alapján 

sikkasztás, csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést.

Marcsika elég ismert személy volt Karcagon, ahol a főtevékenységét tekintve utazási irodaként működő Kun-Mediátor Kft.-n keresztül engedély nélküli befektetési tevékenységet is végzett. Pontosabban azt mondta a karcagiaknak, hogy befekteti a pénzüket, és nagy kamattal adja vissza nekik. Valójában persze egy hatalmas piramisjátékról volt szó, aminek a végén Marcsika, amikor már nem tudott törleszteni, 2015 áprilisában lelépett a pénzzel, a rendőrség szerint több mint 16 milliárd, az áldozatok ügyvédje szerint akár 20 milliárd forint kárt okozva. A rendőrség szerint több a 62 éves nő több mint 800 embert vert át Karcagon és környékén.

Bróker Marcsit végül tavaly decemberben a közép-amerikai Belize-ben tartóztatták le, miután ott is elkezdett sikkasztani. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben.