János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Varga Mihály megvizsgálja, hogy miért szívatta meg a hazacsábított fiatalokat a kormány

2017.05.16. 21:45

Ahogy arról az Index is beszámolt a 444 cikke után, a kormány a Vállalkozz itthon fiatal! nevű programjával három millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatás ígéretével csábított haza külföldön élő fiatal vállalkozókat.

Aztán a pénzt nem küldte el időben a Nemzetgazdasági Minisztérium, így a hazacsábított fiatalok nem tudták beindítani a vállalkozásaikat, viszont már kiszállni se nagyon tudnak az egészből.

Kedden az RTL Klub híradója kérdezte a programról Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, aki elmondta,

ő sem érti, miért nem utalták ki a támogatásokat.

Azt mondta, hogy vannak cégek, melyek kapcsán már megtörtént a döntés a támogatásról, de nem kötötték még meg a szerződéseket, és vannak olyanok is, melyek esetében még döntés sincsen. "Egyszerűen nem értem, mi volt ennek a késlekedésnek az oka", mondta a miniszter, aki elmondta azt is, hogy egy belső vizsgálatot rendelt el.

Legalább a szakképző cég jól járt

A programban egyébként csak az vehetett részt, aki elvégzett egy 8 hetes képzést, ennek a költségét, 200 ezer forintot vissza kellene fizetniük azoknak, akik végül nem telepednek le itthon, nem indítják be a vállalkozásukat. A képzéseket szervező  "IOSZIA" Duális Szakképzési és Felnőttképzési Intézmény Kft. viszont jól járt a programmal, a vezetője Fülöp Henrik, aki gyakran fotózkodik fideszes politikusokkal és már többször nyert el állami megbízásokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!