Hard Rock hotel nyílik a bulinegyedben

2017.05.17. 17:13

Az egykori Instant szórakozóhely és hosztel helyén, a VI. kerületi Ó utca és a Nagymező utca sarkán nyílik majd meg 2019-ben a közép-kelet-európai régió első Hard Rock Hotelje - írja a Napi.hu. A tervezett négycsillagos szállodában 133 szoba lesz, amivel valamivel kisebb lesz, mint a Hard Rock lánc többi szállodája, és Hard Rock Café étterem se lesz benne. 

A beruházás azért is fontos, mert egyrészt ez az első Hard Rock Hotel a régióban, másrészt mert maga a floridai seminole törzs tulajdonában lévő cég most jelenik meg először az országban. Igaz, van már egy Hard Rock Café étterem a Vörösmarty téren, ezt viszont nem az amerikai cég, hanem egy lengyel vállalat üzemelteti, franchise rendszerben.

A beruházást azért a magyar haveri kapitalizmus szele is megcsapta, ugyanis a Hard Rock Hotelt Erdei Bálint, Tiborcz István üzlettársának cége, a Rockwood Kft. építi fel. Eredi Bálint a miniszterelnök vejével együtt indította el az Elios Zrt.-t, amely aztán szanaszét nyerte magát különböző közvilágítási közbeszerzéseken. A Rockwood Kft. ugyanarra a címre is van bejegyezve, mint az Elios.