Bernadett
-2 °C
12 °C

Mégsem vesz luxusvitorlásokat a Honvédség

2017.05.17. 16:07

Meggondolta magát a Magyar Honvédség, mégsem akar 8.7 millió forintos vitorlásokat vásárolni a Balatonra. Még áprilisban derült ki, hogy a Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjának balatonakarattyai telephelyére két, hatszemélyes Balaton 25 típusú vitorlást szeretne vásárolni, amelyek egyenként nagyjából 8,7 millió forintba kerülnek. Ezt hánytorgatta fel a parlamentben Simicskó István honvédelmi miniszternek Schmuck Erzsébet, LMP képviselője. Az ellenzéki politikus "Tényleg luxusvitorlások beszerzésével kell kezdeni a hazai haderófejlesztési programot?" című kérdésére válaszolva a miniszter a következő, rövid írásbeli választ adta (a választ teljes terjedelemben közöljük): 

Kérdéseire válaszolva tájékoztatom, hogy a Magyar Honvédség Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ (mint kezdeményező) az egyébként teljes mértékben szabályosan és jogszerűen megindított közbeszerzési eljárásra vonatkozó megbízását — mérlegelve a szakszerveink által egyébként már korábban felterjesztett észrevételeket — 2017 . április 28-án visszavonta. Ezzel egyidejűleg a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal a közbeszerzési eljárást megszüntette .

Vagyis a közbeszerzéssel nem volt semmi probléma, de igazából már a Honvédségen belül is voltak, akik szerint fura volt, ezért letettek róla, még mielőtt az ellenzék ezt fölemlegette volna. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!