Hétmilliárd forintos a Tv2 vesztesége

2017.05.19. 16:15

Hét, pontosabban 7,2 milliárd forintos veszteséggel zárta a 2016-os évet a Tv2 Media Csoport Zrt. - írja a Hvg.hu. A portál szerint a cég könyvvizsgálója fel is szólította emiatt a cég tulajdonosát, vagyis közvetve Andy Vajna kaszinótulajdonost és filmügyi kormánybiztost, hogy pótolja a hiányzó alaptőkét a cégben, vagy szüntesse meg azt. Andy Vajna erre azzal reagált, hogy 

4, vagyis négy forintos alaptőkeemelést hajtott végre a cégben. 

A Tv2 viszont akkor sem kerülne messze a kormány közeléből, ha esetleg Vajna nem tudná ennél sikeresebben menedzselni a céget, a Hvg ugyanis azt is írja, hogy az MKB bank óvadékjogot kötött a Tv2 részvényeire, amikor 13,5 milliárd forint hitelt adott a cégnek, hogy kiegészítség Vajna 4 forintját. Ez azt jelenti, hogy ha a tévécsatorna nem tudná kifizetni a hiteleit, akkor a bankhoz kerülne a Tv2.

Az MKB egyik tulajdonosa pedig járatos médiaügyekben: Szemerey Tamáshoz, Matolcsy György unokatestvéréhez kötődik a New Wave nevű médiacég, amely először az MNB-s pénzzel kitömött Vs.hu-t alapította, majd megvásárolta a mostanra a kormányzati propagandagépezet részévé vált Origo-t.