Polt Péter lánya is bekerült az MNB-be, a felesége vette fel

2017.05.25. 08:57

Polt Péter 24 éves lányát, Polt Petrát is felvették az MNB-be jogásznak, pontosabban a jogi igazgatóságra, írja a 24.hu. Mindez önmagában sem elegáns állami szervezetnél, tekintve, hogy a jegybank legfőbb személyzeti vezetője Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége. 

Petra és Marianna nem vérrokonok, utóbbi ugyanis Polt Péter harmadik felesége, előbbi pedig korábbi házasságból származó lánya. A lap kíváncsi volt, hogy Polt felesége személyesen is részt vett-e a lány felvételi eljárásánál, de a jegybank nem válaszolt a kérdésre. Csak annyit mondtak, hogy általános felvételi eljárás keretében választották ki Petrát. Neki ez lehet az első érdemi jogászi állása így. 

Ha Polt felesége legfőbb HR-vezetőként nem tudta, hogy egy közeli családtagja felvételizik hozzájuk, akkor pocsékul végzi a munkáját, de egyébként életszerűtlennek is tűnik. A felvetődő összeférhetetlenségre a jegybank szintén csak annyit válaszolt, hogy Polt-Palásthy Marianna nem lesz felettese Polt Petrának. De ezt senki nem is állította. 

A jogász fizetését se voltak hajlandóak elárulni, de ha figyelembe vesszük a jegybanknál messze a piaci fizetések fölé mászó béreket, akkor a lap bruttó 500-780 ezer forint közé saccolja Polt lányának kezdőfizetését.

A jegybanknál egyébként Matolcsy után egyszerűbben lekövethető juttatásokban Polt-Palásthy Marianna keresi a legtöbbet a bruttó 4,95 millió forintos havi fizetésével, amire rájön még nagyjából évi félmilliós béren kívüli juttatás és előző évi személyi alapbérének 3,8 százalékát kitevő önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás. Ehhez jöhetnek még a két jegybanki alapítványnál a felügyelőbizottsági tagságáért kapott pénzek, már ha más állami szervezettől nem kap épp valamilyen címen juttatásokat. A pozícióhalmozás ugyanis nagy divat lett a jegybanknál.   • Tippek
  • Hírek