Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Egy ügyben már biztosan megússza a vádemelést Gattyán

2017.05.26. 14:23

Nem emelt vádat és megszüntette az eljárást a IX. kerületi ügyészség Gattyán György milliárdos vállalkozó költségvetési csalás miatt indult ügyében – értesült a Magyar Nemzet. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint azért szüntették meg a nyomozást, mert a bűncselekmény elkövetése nem volt kétséget kizáróan megállapítható.

Az eljárást lezárása azért is érdekes, mert korábban az adóhatóság vádemelést javasolt az ügyben az ügyészségnek. A NAV korábbi közlése szerint a Docler-cégcsoporthoz köthető eljárásban hat személyt gyanúsítottak meg, köztük volt egy ismert könyvvizsgáló cég munkatársa, az érintett vállalkozás két ügyvezetője és maga Gattyán György is.

Az erotikus tartalmak szolgáltatásából milliárdossá lett Gattyánnak ezután is maradt még egy folyamatban levő ügye, hiszen érintett egy korábban szintén költségvetési csalás miatt indult eljárásban. Az adóhivatal és az üzletember között 2012 óta húzódik adójogi vita, a NAV gyanúja szerint Gattyán egy üzlet során kijátszotta a magyar szabályozást. Ezzel kapcsolatban továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, bár Gattyán egy pert már megnyert a NAV ellen az ügyben.