25 milliárdos csalás a gyanú a Lombard Kft. ügyében

2017.05.30. 07:52

Összesen 25 milliárd forintos csalással, sikkasztással és a könyvelés meghamisításával gyanúsítja vádemelési javaslatában a rendőrség B. Pétert, aki a Lombard Kft. ügyvezetőjeként károsított meg több bankot és magánszemélyt is - írja a Police.hu.

B. Péter az irányítása alatt álló és a cégcsoportjához tartozó Kézizálog Zrt. záloghitelezési cégen keresztül fedezetlen zálogjegyek benyújtásával különböző nagyságú hiteleket vett fel, amiket nem tudott és nem is akart visszafizetni, és ezzel 8 pénzintézetnek összesen 21 milliárd forint kárt okozott 

A férfi hamis aranyfedezet mellett további hiteleket vett fel több magánszemélytől, ezzel pedig további 4 milliárd forint kárt okozott a sértetteknek. Azért, hogy a cég működése szabályszerűnek tűnjön, a gyanúsított a könyvelési adatokat is meghamisította, így az ellenőrzésre hivatott szervek számára a cég valós működése nem volt átlátható.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a gyanúsítottal szemben 24 rendbeli csalás, 1 rendbeli sikkasztás és 1 rendbeli számvitel rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek.