Történelmi csúcson zárt a BUX

2017.06.08. 18:10

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 249,20 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 35 270,95 ponton zárt csütörtökön, ami újabb történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta: az OTP több mint 1 százalékos emelkedése húzta a BUX-ot. 

A befektetők az Európai Központi Bank kamatdöntő ülésére és az azt követő sajtótájékoztatóra figyeltek, ahol azt jelentették be, hogy amíg az infláció az eurózónában nem mutat stabil emelkedő trendet, addig továbbra is megmarad a laza monetáris politika, amit az EKB jelenleg folytat. A kamatdöntő ülés eredménye a devizapiacra volt hatással.  

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője elmondta a BÉT-en alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, összhangban a nemzetközi piacokkal, a nap nyertese az OTP volt.

Az elemző szerint a vártnál kevesebb izgalom mellett zajlott a kereskedés, nem hozott nagy meglepetést az Európai Központi Bank ülése, az irányadó kamat szinten maradt.