Váratlan személyi változások az MKB-nál

2017.06.09. 16:12
A négyből két vezérigazgató-helyettest elküld az MKB Bank. Pedig a bank állítólag jól teljesít, és Mészáros Lőrinc megérkezésekor azt jelentette be a Konzum Alapkezelő, hogy nem kell a menedzsment változtatásától tartani.

Az Index információi szerint június 9-én váratlanul távozásra szólította fel az MKB vezetése Katona Ildikó üzleti és Sándor Benedek általános vezérigazgató-helyettest. Az okokat nem ismerjük, de a Konzum Befektetési Alapkezelő határozottan azt mondta az Indexnek, hogy az MKB menedzsmentjében történt változásokhoz semmi köze nincsen. Emlékezetes, hogy a napokban a Konzum Befektetési Alapkezelőhöz került az MKB 49 százalékos befolyása, vagyis a Metis-alapok kezelése.

Érdekes továbbá, hogy egyelőre stabilnak tűnik Jaksa János elnök pozíciója. Ő még a korábbi Metis-alapkezelőhöz, a Minervához kötődött. Így jelenleg nincs köze a tulajdonoshoz, Piaci pletykák szerint azonban nagyon elkötelezett az MKB-sztori mellett, mert amikor pár hónapja a Budapest Bank egy kiemelten fontos pozícióját ajánlotta fel neki az állam képviselője, ő az MKB-t választotta.