Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Négy év börtönre ítélték az Orbán-imázsvideó főszereplőjét

2017.06.21. 19:59

Négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték szerdán a legnagyobb nyíregyházi önkormányzati cég első számú emberét. Bocskai Pétert, a NyírVV Kft. vezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználásában találták bűnösnek, írta a Magyar Nemzet. A másod- és a harmadrendű vádlottak szintén letöltendőt kaptak, az ítélet még nem jogerős.

Bocskai a vád szerint egy ismerős vállalkozót bízott meg az útfelújításokkal, de annak egy részét csak leszámlázták, a munka nem készült el. A Magyar Nemzet szerint a bíróság korábban meghallgatta a polgármestert, Kovács Ferencet is, aki viszont elmondta, az önkormányzat nevében nem jelent be kárigényt. (Pedig a feljelentés 50-100 millió forint közötti összegű fiktív számlázás gyanújáról szólt.)

A Magyar Nemzet szerint Bocskai a nyíregyházi polgármester bizalmasa, jobbkeze, a Fidesz nagy támogatója. Olyannyira, hogy a 2014-es országgyűlési választás kampányban Bocskaiéknál készült Orbán Viktorról egy családlátogatós videó is. A forgatókönyv szerint miniszterelnöknek Bocskai Fidesz-rajongó fia írt levelet, és hívta meg magukhoz egy személyes látogatásra. Orbán válaszolt is a 16 éves fiú "intelligens levelére", majd a meghívásnak is eleget tett.