Havi 7,5 milliót keres a vagyonkezelő vezetője

2017.06.23. 08:34

Hét cégtől nyolc pozícióért kap fizetést az amúgy elég busás alapbére mellé Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetője, aki így nagyjából havi 7,5 millió forintból gazdálkodhat - írja a 24.hu. Az MNV-t 2015 eleje óta vezető Szivek alapbére bruttó 5 millió forint havonta, amelyen felül még jár juttatás és prémium is. De emellett az állami vagyonkezelő vezetője 

  •  2015 februárjától igazgatósági tagja is az MNV-nek havi 350 ezer forintért;
  • 2015. áprilisától felügyelőbizottsági tag Mol Nyrt.-ben, ebből egy hónapra tavaly 1,24 millió forint járt,
  • 2015 májusától igazgatósági tag Magyar Villamos Műveknél havi bruttó 180 ezer forintért, bár ezt a tiszteletdíját nem veszi fel;
  • 2015 decemberétől igazgatósági tag a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnél havi 395 ezerért;
  • 2016. áprilisától igazgatósági tag a Richter Gedeon Nyrt.-ben havi 520 ezer forintért;
  • 2016 augusztusától igazgatósági tag a Magyar Postánál havi 450 ezerért;
  • és igazgatósági tag a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt., bár ezért nem tudni, mennyit kap, mert az orosz Gazprom és a magyar MVM közös cége nem válaszolt a 24.h kérdésére.

Az MNV vezetője emellett a Magyar Golf Szövetség elnöke is, bár ezt a tevékenységét pro bono végzi. A jogász végzettségű Szivek korábban az ingatlan bizniszben érdekelt Autóker Holdingnál dolgozott, ahol a születőben lévő energetikai üzletággal kezdett el foglalkozni. Részt vett az önkormányzatoknak közvilágítást kínáló ELMIB privatizációjában (ez a 24.hu szerint Puch László MSZP-pénztárnok holdudvarába került), a kisvárdai szeszipari vállalat, a Várda-Drink Zrt. reorganizációjában és a Skála-üzletlánc felvásárlásában is.

Az MNV-hez akkor került, amikor a Simicska Lajoshoz kötődő Német Lászlóné államtitkár irányítása alól az Seszták Miklós fejlesztési miniszter ellenőrzésébe került, bár állítólag nógatni kellett Sziveket, hogy elvállalja a feladatot. Legutóbb akkor lehetett Szivekről olvasni, amikor a 444.hu megírta, hogy egy Szivekhez köthető cég 300 millió forintot kaszált egy részvénycsomagon, amit az államon keresztül a magánnyugdíj-alapból szerzett meg, miközben a magyar állam nagyot bukott ezen a tranzakción.