Kérik vissza a bukott Uber-vezért

2017.06.23. 10:02

Némi kavarás után nemrég sikerült végül lemondania Travis Kalanicknek, az Uber alapító-vezérigazgatójának, aki sorozatos súlyos hibákkal komoly lejtmenetbe vitte a világ egyik legnagyobb cégét.

Az ipari kémkedéstől a gyökér vállalati kultúrán át elég sokféle tévúttal megpróbálkozott az Uber, az igazi mélyütést viszont a cégen belüli gyakoribb szexuális zaklatások vezetőségi eltussolása miatt szenvedték el. Könnyen lehet, hogy jó időre fajsúlyosan megtépázódott a cég egyébként is ingatag nemzetközi hírneve.

Most viszont több mint ezer Uber-dolgozó írt alá egy petíciót az igazgatóságnak, hogy kérik vissza a bukott vezért, írja az Axios.com. Ez több mint a cég dolgozóinak tíz százaléka, persze az Ubernél a sofőrök döntően nem alkalmazottak, úgyhogy ez csak a tényleges, bejelentett dolgozók tíz százalékát jelenti, akik jellemzően fehérgalléros alkalmazottak. 

Bár Travis az anyja halála miatti gyászra hivatkozott a lemondásakor, 

szavait még az érte kiálló dolgozók sem hitték el,

és biztosak benne, hogy a befektetőik rúgták ki Travis 1.0-t. Kiszivárgott levelükben önérdekkövetéssel és rövidlátással vádolják az igazgatóságot, és kérik, hogy adjanak valós feladatot újra a volt főnöknek. Igazán konkrét jellemző nincs megfogalmazva ezen túl, egyszerűen Kalanick szenvedélye és víziója szerintük páratlan, és kritikus a cég jövője szempontjából. Még akkor is, ha korábban hibázott, de azzal érvelnek, hogy mindegyikünk hibázott korábban.

Mindezekkel együtt meglepő lenne, ha egy érzelmes levél és fehérgalléros dolgozók 10 százalékának aláírása miatt visszavennék a rengeteg fogyasztó számára a cég összes káros gyakorlatát megszemélyesítő, és az Ubert hosszú ideig rossz irányba kormányzó Kalanickot.