Péterffy Tamás, a második leggazdagabb magyar Budapesten is kereskedne

2017.06.23. 15:10
Tőzsdetagságot szerezhet az Interactive Brokers, a dollármilliárdos, Thomas Peterffy cége.

Három hét telt el azóta, hogy Péterffy Tamás (vagy angolosan Thomas Peterffy), az egyik leggazdagabb magyar ember megkapta Orbán Viktor miniszterelnöktől a Magyar Érdemrend Nagykeresztje elnevezésű állami kitüntetést, a milliárdos üzletember a Budapesti Értéktőzsdén is aktivizálhatja magát.

Úgy tudjuk ugyanis, hogy cége, az Interactive Brokers (IB) a magyar parketten szerez tőzsdetagságot és belefolyik a jövőben a kereskedésbe. Hogy ennek pontosan milyen hatásai lesznek, azt majd meglátjuk, a BÉT vélhetően abban bízik, hogy az IB nem kiszorít, hanem új befektetőket csal a hazai tőzsde közelébe.

Az IBG LLC-nek, vagyis Péterffy holdingjának van már egy hazai cége, az Interactive Brokers Hungary, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy Péterffy pontosan milyen entitással jelenne meg a hazai parketten, ám azt hallottuk, hogy a tőzsde kereskedési bizottsága már tárgyalta és támogatta az IB megjelenését.

Péterffy Tamás egyébként a leggazdagabb és szintén tőkepiac közeli milliárdos-társával, Soros Györggyel szemben népszerű a jelenlegi politikai vezetés körében. Az elkötelezett Trump-párti, republikánus üzletembert Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepi beszédében például úgy tudta méltatni, hogy azért a kommunistáknak is bevitt egy-két gyomrost:

„Péterffy Tamás egy sehova sem vezető, a saját jövőjét felélő szocialista-kommunista rendszer helyett választotta akkor a szabad világot és annak a szabad életnek is a legalsó fokát, ahonnan kitartó munkával kellett megmásznia az első sikerekig vezető út meredek lépcsősorát. Szorgalommal és kreativitással jutott el fokról fokra. Először munkásként, majd mérnökként dolgozott, hogy később már számítástechnikai tanácsadóként kerüljön be a tőzsde világába. Arra a helyre, ahol a lépcsőfokokat már kettesével és hármasával is lehet venni. De Péterffy Tamás azonban ennél is többet tett, megmutatta a világnak, hogy a Wall Streetnek nemcsak farkasai vannak, hanem megújítói is, akik a spekulációnál többre tartják az innovációt.”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla