Új rovattal segíti a NAV a vállalkozókat

2017.06.26. 13:41 Módosítva: 2017.06.26. 13:50

Új rovatot indított honlapján a NAV, minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenőrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában – mondta el Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője a köztévében hétfőn.

A Tudjon róla! Segíthet! című rovatban konkrét ügyeket ismertet részletesen az adóhatóság a többiek okulására. Kiss elmondása szerint egyébként ellenőrzésre számíthatnak azok a cégek, amelyek gyakran jelentik ki és be alkalmazottaikat.

A szóvivő felhívta a figyelmet a NAV honlapjának főoldalán szintén megtalálható ADÓtraffipax rovatra is, ahol megyékre lebontva előre közlik, hogy melyik időszakban hova mennek ellenőrizni a NAV munkatársai, és mit vizsgálnak. A tájékoztatás március óta működik, az adóhatóság mintegy 120-szor hirdetett meg célzott ellenőrzést.

A tapasztalatok szerint a bejelentett alkalmazottak és a kiadott nyugták száma, illetve az adóbevételek is nőttek, az ADÓtraffipax javítja az adómorált – mondta Kiss Péter András, hozzátéve, hogy az előre közöltek mellett továbbra is folytat váratlan ellenőrzéseket a NAV.