János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokmilliárdos megbízást nyertek kormányközeli építőipari cégek

2017.06.27. 12:08

Többek között a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. vezette konzorcium nyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt, kivitelezési munkákról szóló, 40 milliárd forint értékű keretszerződést – szúrta ki az unió hivatalos közbeszerzési lapjában a 444

A WHB a Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila cége, a Fejér-B.Á.L. pedig Mészáros Lőrinc gyermekeinek tulajdonában áll. A közbeszerzésen szintén a győztesek közé került a ZÁÉV Zrt., a Nyírépszer Zrt., továbbá egy Szegő Miklós nevű reklámgrafikus tulajdonában álló cég, a korábbi Épkar-leányvállalat Zeron Zrt. A 40 milliárdos keretmegbízás különböző előre meg nem határozott épületek felújítására szól, a konkrét munkákat külön közbeszerzési eljárásokban fogják majd leosztani a most kiválasztott cégek között. 

A Századvégnél is örülhettek a napokban, a kormányközeli kutatóintézet ugyanis egy 779,5 millió forintos megbízást nyert. Ezért a pénzért többek között európai közvéleménykutatást készíthet a menekültválságról a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola alapítvány. 

Az elmúlt években a WHB, a Fejér-B.Á.L., a ZÁÉV és a Századvég-csoport esetében is meredeken emelkedik az állami megbízások összege, 2016-ban külön-külön is milliárdokat szakítottak közbeszerzési eljárásokon. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!