Spéder beszáll a használtautó-bizniszbe

2017.06.29. 16:23 Módosítva: 2017.06.29. 16:28

Spéder Zoltán beszállt a használtautó-kereskedelembe – derül ki a 24.hu cikkéből. A most induló joautok.hu-t egy az exbankár médiatulajdonos érdekkörébe tartozó cég, a tavaly májusban alapított Net Mobilitás Zrt. jegyeztette be.

A Net Mobilitás Zrt. egy Miskolcra bejegyzett, de budapesti kirendeltséggel is rendelkező cég. A kelet-magyarországi bejegyzés azért volt logikus Spédernek, mert a gazdaságilag elmaradott régiókban működő cégek könnyebben pályáznak uniós támogatásra. A Net Mobilitást tulajdonló tőkealapot egyébként az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös növekedési alap alprogramja keretében alapították, 70 százalékban uniós forrásból.

A nemrég indult, igényes használtautó-kínálatot ígérő joautok.hu-t az iWiW egykori alapító-tulajdonosa, a Virgo Systems fejlesztette. A cég közleménye szerint az oldalt három hónap alatt készítették el, és céljuk a használt autók vásárlásának biztonságosabbá tétele az eladók minősítésével és az autók dokumentálásával. Az operátorok az oldalra felkerülő összes, magyar rendszámmal rendelkező kocsit leellenőriznek a Belügyminisztérium hivatalos adatbázisában a következő adatokra: hivatalos kilométeróra állás bejegyzések (eredetiségvizsga, műszaki vizsga alkalmával), szín, forgalmi státusz, körözési státusz.

Spéder nem csak ezen fronton újított mostanában: nemrég írtuk meg, hogy a jobinfo.hu állásközvetítő portál is az üzletember közelébe került. A joautok.hu a totalcar.hu szakmai partnere.