Piroska
-11 °C
-2 °C

A Green Travel azt állítja, nem felelős a törökországi eseményekért

MZS 0556-01
2017.07.03. 20:23
  • Vasárnap jelentett csődöt a Green Travelként ismert Green Holidays utazási iroda.
  • Az ankarai nagykövet szerint 180-an rekedtek kint, de az iroda biztosítója, az uniqa szerint sokkal többen jártak pórul.
  • A tisztán látást nehezíti, hogy a biztosító nem kapott még utaslistát.
  • A legtöbbeknek szerdáig szól az utazás, a biztosító ígéri, hogy mindenkit hazahoz, addig mindenkinek saját maga kell fizetnie a szállását. Ezt a biztosító majd megtéríti.
  • Az utasok arra panaszkodnak, hogy kevés az információ, hiányos a tájékoztatás.

A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért, közölte az egy napja csődbe ment társaság a honlapján hétfőn; a tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasokat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott előre ki lett fizetve azoknak az irodára eső része, írja az MTI.

A Green Holidays Kft. közleménye szerint a török partnercég az irodát írásban nem tájékoztatta, szerződést nem bontott, így csak a vasárnapi gép érkezése után értesültek a kialakult helyzetről. Hozzátették: megtették a feljelentést az illetékes hatóságoknál.

Hangsúlyozzák, hogy a tulajdonos abszolút jóhiszeműen járt el, és ezért vállalja a felelősséget.

Azért, hogy a török partner az utasokat ilyen helyzetbe hozta, nem minket terhel a felelősség

- szögezték le.

A Green Holidays Kft. vasárnap már felvette a kapcsolatot a konzulátussal és az Uniqa biztosítóval, bejelentését megtette a Budapest Főváros Kormányhivatalánál. A Green Holidays Kft. és az Uniqa Biztosító Zrt. közösen szervezik a kinn lévő utasok elszállásolását és hazautazását. Azok az utasok, akik még nem utaztak el, közvetlenül az Uniqa Biztosító Zrt.-hez fordulhatnak - olvasható a honlapon. A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget.

A társaság szervezésében délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.

A Green Holidays Kft. a nyilvános cégadatok szerint 50,5 millió forint értékben végzett utazásközvetítési tevékenységet tavaly, adózott eredménye 406 ezer forint volt.

További részletek ebben a cikkünkben