Árpád
-2 °C
3 °C

900 ezret keres két állami cégnél a cégvezetéstől eltiltott fideszes képviselő

2017.07.05. 16:09

Annak ellenére nem váltották le a Várkert Bazárt és a környékét üzemeltető cégek igazgatóságából a fideszes Sikota Krisztinát, hogy a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a felhalmozott köztartozásai miatt 2022-ig eltiltotta őt a cégvezetéstől – írja a 24.hu.

Sikota Krisztina, a XII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője továbbra is kulturális igazgató a Várgondnokság Kft. és a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. vezetésében. Vagyonnyilatkozata szerint a két állami cégnél 600 ezer, illetve 300 ezer forintot keres, emellett pedig még a képviselői tiszteletdíj is jár neki, illetve havi 200 ezer forint a Szerencsejáték Zrt.-nél betöltött társadalmi tanácsadó testület tagsága után.

Sikotát azután tiltották el a cégvezetéstől, hogy a bt.-je több mint 700 ezer forint köztartozást halmozott fel. A cégbíróság elrendelte a cég megszüntetését, és azt is kimondta, hogy Sikota nem szerezhet gazdasági társaságban kizárólagos vagy többségi befolyást, nem válhat gazdasági társaság korlátlanul felelős tagjává és egyéni cég tagjává.

Az ügy nemrég a XII. kerületi  képviselő-testületi ülésen is felvetődött, ahol a lap információi szerint Vágó István DK-s, és Tüttő Kata MSZP-s képviselő vetette fel a köztartozásokra hivatkozva, hogy méltatlansági eljárást kellene kezdeményezni a képviselőnő ellen. A Fidesz ellencsapásként kilátásba helyezte egy Tüttő Katával szembeni eljárást. Tüttőt a kormánypárti sajtó mostanában azért vette elő, mert kiderült, ő az egyetlen aktív politikus, aki annak idején részt vett a 4-es metró tenderének előkészítésében, miközben fővárosi képviselőként a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottság elnöke, illetve a közbeszerzési, pénzügyi és jogi bizottságok tagja is volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?