Judit
2 °C
7 °C

30 ezres béremelést követelnek a Tescótól

2017.07.06. 13:41

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint július 1-től havi plusz harmincezret kellene keresniük az alkalmazottaknak, hogy ne omoljon össze a bértábla, írja a HR portál.

A béremelés szükségességéről Sáling József, a szakszervezet elnöke nyilatkozott a lapnak. A tanácsa szerint történő bérelemés mintegy ötezer, amúgy is jobban kereső dolgozót érintene, és 1,8 milliárd forint kiadást jelentene a cégnek éves szinten.

Sáling a héten már több demonstrációt is ígért a bérek növelésének érdekében. Nyilatkozata szerint mivel a Tesco teljes éves bértömege 39 milliárd forint, az emelés ennek 5 százalékát sem érné el. Úgy gondolja, az emelésre a munkavállalók mellett a cégnek is szüksége van.

Holott a Tesco tavaly megemelte a bérminimumát 129 ezer forintról 143 ezerre, a KASZ szerint ahhoz, hogy ne omoljon össze a bértábla, a magasabb fizetésűek béremelése is szükséges. A multinak egyébként ambiciózus tervei vannak a költségvetésükkel való spórolásra, globális szinten három éven belül 529 milliárd forintnyi összeget szeretnének megtakarítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?