Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

351 milliós közbeszerzést nyert Matolcsy fia

2017.07.07. 12:46

Matolcsy Ádám cége, a Balaton Bútor, és egy másik cég, a G-Green Furniture Kft. nyerte az Országos Bírói Hivatal által kiírt, antik bútorok restaurálásáról és új bútorok beszerzéséről szóló, 351 millió forintos közbeszerzést – szúrta ki a 444.hu az európai közbeszerzési értesítőben.

A közbeszerzés tárgya többek között 2263 darab bútor beszerzése és nagyjából 150 történeti vagy stílbútor restaurálása vagy utángyártása az Egri Törvényszék és a Heves Megyei Főügyészség részére.

Matolcsy György MNB-elnök fia, Matolcsy Ádám cége, a Glamorous 2015 végén vette meg a veszprémi Balaton Bútorgyárat, egy olyan hitelből, amit Szemerey Tamás Növekedési Hital Bankja folyósított. A hitel forrása a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogram volt. A Matolcsy Ádám vezette Magyar Stratégiai Zrt. vette meg nemrég a korábbi New Wave Media és Origo Media portfólió egyesítéséből tavasszal létrejött New Wave Media Group Zrt.-t is.

Matolcsy Ádám nemrég a Figyelőnek azt nyilatkozta, hogy 2016-ban újrastukturálták a céget, és ez idő alatt a közbeszerzésektől is távol maradtak, éppen azért, hogy elkerüljék az ilyenkor szinte törvényszerű attakokat.

"Egy közbeszerzésen való győzelem tehát minden, csak nem ajándék"- mondta, ugyanakkor a lap gyűjtése szerint az utóbbi időben több közbeszerzést is nyert a cége, például egy 98 milliósat a Gödöllői Járásbíróság, egy 54 milliósat a Vas Megyei Kormányhivatal, és egy 67 milliósat a Csolnoky Ferenc Kórház részére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?