2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Ki van akadva az agrárkamara a Tesco 99 forintos dinnyéje miatt

2017.07.07. 10:10

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ki van akadva azon, hogy a Tescóban 99 forint a görögdinnye akciósan, pedig pár napja még 249 forint volt, ezért felszólítják a céget, hogy "vonja vissza a magyar termelőket megalázó és etikátlan akcióját", és ezen kívül hatósági vizsgálatot is kezdeményeznek.

A fotó 2012 júliusában, azaz 5 éve készült az egyik Tesco áruházban. Ezek szerint 5 éve nem emeltek árat - a beszállítók felé sem
A fotó 2012 júliusában, azaz 5 éve készült az egyik Tesco áruházban. Ezek szerint 5 éve nem emeltek árat - a beszállítók felé sem
Fotó: Bruzák Noémi

A köztestület pénteki közleménye szerint a Tesco az irreálisan alacsony árral veszélyezteti a gazdálkodók megélhetését. A Tesco akciója kizárólag saját marketing céljait szolgálja, ezért nem hagyható, hogy ennek költségeit a dinnyetermelőkre hárítsa az áruházlánc - írták.

A NAK a beszállítókkal szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartás, diszkriminatív árképzés, erőfölényével való visszaélése miatt kezdeményez hatósági vizsgálatot a Tesco ellen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál. A kamara azt is vizsgálja, hogy az áruházlánc piaci magatartása mennyiben ellentétes a kamara üzleti etikai szabályzatában foglaltakkal.

A kamara határozottan kiáll a termelők mellett akkor is, ha azok - akár a bérfejlesztésükért tüntető Tesco-dolgozókkal közösen - újra az áruházlánc üzletei elé vonulnak demonstrálni.