Judit
2 °C
7 °C

Újabb szervezet akadt ki a Tescóra

2017.07.07. 15:25

A Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács csatlakozik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezéséhez, amelyben hatósági és etikai eljárást kezdeményez a Tesco ellen, amiért akciósan 99 forintért árulták a dinnyét.

A Fruitveb barátságtalan lépésnek tartja, hogy a Tesco a magyar dinnyeszezon megkezdésekor kezdett árcsökkentésbe. "Véleményünk szerint a Tesco árcsökkentési akciója a vásárlók megtévesztését is eredményezi, mert időben egybe esik az Agrármarketing Centrum (AMC) és a NAK dinnyeszezont bevezető kóstoltatási akciójával" - írják.

A Tesco a NAK kezdeményezésére közleményben reagált. Azt írták, hogy a hatályos versenyjogi szabályok miatt a Tesco nem tud külső nyomásra változtatni az árain, ugyanis az felveti a fogyasztói árakban való megállapodás gyanúját. "Ezért nem áll az áruházlánc módjában visszavonni az előre meghirdetett, a magyar dinnyeszezon kezdetét jelentő promóciót, amellyel azt kívánják biztosítani, hogy a hazai vásárlók néhány napon keresztül kedvezményes áron vásárolhassák meg idei első magyar dinnyéiket".

A Tesco közleményéből az is kiderül, hogy a cég magyar görögdinnyéből 10 ezer tonnát értékesít Magyarországon, és ugyanennyi magyar dinnye kerül majd a Tesco cseh, lengyel és szlovák áruházaiba is. "A hazai áruházláncok között úttörő módon idén először magyar sárgadinnyét is értékesít az említett országokban a Tesco. Az exporttal a vállalat szintén a hazai termelőket támogatja, emellett ez a csatorna segítséget jelenthet túltermelési válság esetén is a magyar gazdák számára" - írják.

A közlemény szerint a vállalat dinnyeszállítói közül többen kiállnak az áruházlánc mellett: ők azt emelik ki, hogy a Tesco megbízható bevételt jelent a vállalkozásuknak, és a termékeik így a nemzetközi piacra is eljutnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?