Felszámoló: Jobban járhatnak a Quaestor befektetési jegyesei

2017.07.10. 16:26

Gyorsabb és hatékonyabb lesz a befektetési jeggyel rendelkezők vagyonkiadása, ezt ígéri honlapján a Quaestort felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. Az érintettek saját maguk intézkedhetnek majd kiadható pénzeszközeik átutalásáról, és pénzügyi eszközeik transzferálásáról is.

A kiadás hatékonyabbá tételéről a felszámoló a Matolcsy György unokatestvérének tulajdonában lévő NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-vel kötött együttműködési megállapodást. Az új kiadási eljárásról az ügyfeleket levélben értesítik, ezért kérik a személyes adatokban időközben bekövetkezett változásokat minél előbb jelentsék be.

A Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt. még 2016. április 8-án jelentette be, hogy a befektetési jegyek új forgalmazását az NHB vette át, ezután hamarosan a befektetési jegyek visszaváltására is csak ez a cég lett jogosult.

A Quaestor 2015-ös botránya kirobbanásáig 32 ezer embert károsított meg, nagyságrendileg 150-180 milliárd forinttal. A piramisjátékok elvén működő, politikai szálakkal átszőtt csalássorozat húsz éven keresztül folyhatott. Erről bővebben itt olvashatja cikkeinket.