A hétvégén már 89 forint lesz egy kiló görögdinnye

2017.07.11. 16:00

Ebből mi lesz: miután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a múlt héten kiakadt a Tescóra, amiért a lánc 99 forintért adta a görögdinnye kilóját, a Penny Market most még lejjebb ígér: csütörtöktől 40 százalékos akcióval, 89 forintért kínál egy kiló görögdinnyét.

image.png

A múlt héten a NAK a magyar termelőket megalázó és etikátlan akciónak nevezte a Tesco húzását, amely a kamara szerint veszélyezteti a termelők megélhetését, sőt,  hatósági vizsgálatot is kezdeményezett a lánc ellen. Ehhez képest már több áruházláncban is ennél olcsóbban lehet kapni a csíkos dinnyét, ha pedig ez így folyatódik, akkor a jövő hétre már sehol nem lesz száz forint felett a görögdinnye ára. 

A dinnyeárakból már tavaly is balhé volt, akkor a Tesco 49 forintig is volt, hogy levitte a dinnye kilójának árát, ami miatt akkor is vizsgálódott a Nébih. Amúgy a magyarok átlagosan 15-16 kiló görögdinnyét esznek fejenként egy évben, idén várhatóan  200-210 ezer tonna terem majd Magyarországon, amiből 60-80 ezer tonna megy majd külföldre.