Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Mészáros Lőrinc felhizlalja a médiacégét

2017.07.13. 16:54

Összeolvasztja két nagy, szinte az egész vidéki lappiacot leuraló médiacégét Mészáros Lőrinc, egész pontosan a Pannon Lapok társaság olvad be a Mediaworks-be, amelynek így 100 millió forintról 1,6 milliárdra nő az alaptőkéje - írja a Hvg.hu. A négy dunántúli megyei lapot kiadó Pannon Lapok Társasága Kft.-t tavaly ősszel vette meg az akkor már az Opimus Press tulajdonában lévő (és a Népszabadságot már kinyíró) Mediaworks Hungary Zrt., eddig viszont külön vállalatként működött a Pannon Lapok. 

A Pannon Lapok beolvasztásának a Hvg.hu cikke szerint az az oka, hogy ez cég elég jól fut, a Mediaworksről viszont ez nem mondható el, a cég 2016-ban több mint 2,4 milliárd forint veszteséget könyvelt el, így nincsenek nagyon saját tartalékai.  A portál pletykákra hivatkozva azt írja, hogy a Mediawork-öt még tovább akarja hizlalni a tulajdonosa, a Pannon Lapok után idén ősszel még beolvad majd a cégbe a Magyar Előfizetői Vagyonkezelő Kft. és a Primus Népszabadság Kft. is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?