Csányi belevág a magánegészségügybe

2017.07.18. 17:55

Csányi Sándor megvette a Budai Egészségközpontot, derül ki a GVH-hoz beadott engedélykérelméből. A Budai Egészségközpont már most is nagy szereplőnek számít, több mint 150 orvosa van három nagyobb budai rendelőben.

Csányi Sándor
Csányi Sándor
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Korábban Heim Péter, a Századvég alapítója és Varga Péter Pál kórházigazgató tulajdonában volt, aztán beszállt egy ismeretlen hátterű, Luxemburgban bejegyzett szereplő is, amit egy másik századvégeshez, az időközben londoni nagykövetté kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz kötnek.  Az adásvétel előtt, még tavaly év végén minden visszakerült inkább Varga Péter Pálhoz, Csányi már csak tőle vette át az üzletet. Az eladási ár nem ismert.

A cég több tucat szakrendelést végez, szűréseket ajánl cégeknek, ezenkívül laboratóriumi vizsgálatokat végez, és üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot.  Utóbbi üzemeltetését 2005-ben vette át az igazgató Varga, ennek a kórházi szárnyában tb-finanszírozott ellátásokat is végeznek. 

A társadalombiztosításunkért kapott egészségügy lerohadásával és az öregedéssel minden bizonnyal egyre nagyobb szerepe lesz nálunk is a magánszolgáltatásoknak. Persze a jövedelmezőséget erősen befolyásolja majd később is a szabályozási környezet, elég a Telki magánkórház bezárására gondolni.