Jenő
-3 °C
6 °C

Csányi belevág a magánegészségügybe

2017.07.18. 17:55

Csányi Sándor megvette a Budai Egészségközpontot, derül ki a GVH-hoz beadott engedélykérelméből. A Budai Egészségközpont már most is nagy szereplőnek számít, több mint 150 orvosa van három nagyobb budai rendelőben.

Csányi Sándor
Csányi Sándor
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Korábban Heim Péter, a Századvég alapítója és Varga Péter Pál kórházigazgató tulajdonában volt, aztán beszállt egy ismeretlen hátterű, Luxemburgban bejegyzett szereplő is, amit egy másik századvégeshez, az időközben londoni nagykövetté kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz kötnek.  Az adásvétel előtt, még tavaly év végén minden visszakerült inkább Varga Péter Pálhoz, Csányi már csak tőle vette át az üzletet. Az eladási ár nem ismert.

A cég több tucat szakrendelést végez, szűréseket ajánl cégeknek, ezenkívül laboratóriumi vizsgálatokat végez, és üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot.  Utóbbi üzemeltetését 2005-ben vette át az igazgató Varga, ennek a kórházi szárnyában tb-finanszírozott ellátásokat is végeznek. 

A társadalombiztosításunkért kapott egészségügy lerohadásával és az öregedéssel minden bizonnyal egyre nagyobb szerepe lesz nálunk is a magánszolgáltatásoknak. Persze a jövedelmezőséget erősen befolyásolja majd később is a szabályozási környezet, elég a Telki magánkórház bezárására gondolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?